Проект портала
Дома
19.01.2019 / 12:52
Просто тает во рту! Пирог-суфле из цветной капусты РЕЦЕПТ6

Одним из самых недооцененных овощей я считаю цветную капусту. Из нее можно приготовить множество блюд — от супов до закусок, употреблять в сыром и вареном виде, как основу для салатов и пиццы. Существует масса рецептов, к которым мы, к сожалению, очень редко обращаемся.

Поэтому сегодня я предлагаю вам рецепт блюда, которое наверняка понравится всем, ведь здесь вкус капусты очень хорошо оттеняется сырным соусом и яйцами. И, по моему мнению, этот пирог-суфле хорошо подойдет как на завтрак или обед, так и к столу для гостей. Приятного аппетита!

Нам спатрэбіцца:

  • галоўка квяцістай капусты;
  • некалькі галінак шалфею;
  • 80 гр. масла;
  • 1 чырвоная цыбуліна;
  • 80 гр. мукі;
  • 800 мл малака;
  • 60 гр. сыру;
  • 1 ч. л. дыжонскай гарчыцы;
  • 5 яек;
  • 50 гр. кедравых арэшкаў;
  • соль, перац;
  • папрыка;
  • алей.

Нам понадобится:

  • головка цветной капусты;
  • несколько веточек шалфея;
  • 80 г сливочного масла;
  • 1 красная луковица;
  • 80 г муки;
  • 800 мл молока;
  • 60 г сыра;
  • 1 ч. л. дижонской горчицы;
  • 5 яиц;
  • 50 г кедровых орешков;
  • соль, перец;
  • паприка;
  • растительное масло.

Нагреваем духовку до 180 градусов. Соцветия цветной капусты разделяем и выкладываем в смазанную растительным маслом форму. Добавляем еще 2—3 ложки растительного масла, посыпаем солью и перцем, добавляем шалфей, перемешиваем и готовим в духовке примерно 40—50 минут. Если сверху капуста начнет пригорит, можно накрыть фольгой.

Тем временем готовим соус. Лук мелко нарезаем, сливочное масло растапливаем в сотейнике. Лук жарим в масле до мягкости и прозрачности. Посыпаем мукой и очень быстро перемешиваем. Начинаем понемногу добавлять молоко (лучше его подогреть, тогда соус получится более однородным), постоянно помешиваем. После того как влили все молоко, не прекращая перемешивать, варим до густоты. Снимаем с огня. Добавляем тертый сыр, горчицу, соль и перец. Яйца взбиваем в другой миске и тонкой струйкой начинаем добавлять к соусу, постоянно перемешиваем.

Достаем капусту из духовки, даем немного остыть и нарезаем мелкими кусочками. Перемешиваем капусту с соусом.

Перекладываем смесь в форму, смазанную маслом (у меня было кольцо на 24 см с фольгой вместо дна). Запекаем 45—50 минут при 180 градусах. Готовность можно будет проверить зубочисткой.

Посыпаем орешками, чуть обжаренными с паприкой.

Ольга Чернова, фото автора

Каментары
хамса / Ответить 19.01.2019 / 15:56

чырвоную цыбулю смажу (тушу, запякаю) толькі ў скраніх выпадках (калі дома апынулася толькі яна), бо яна пры награванні мяняе колер (на не прывабны для ежы сіні) і смаку такога не дае пры гэтых маніпуляцыях, як звыклая рэпчатая.. чырвоная толькі для салатаў, як па мойму.. далей.. навошта квяцісую капусту папярэдне ды шчэ падзяліўшы на суквецці 50 (!) хвілін гатаваць у духоўцы, а потым шчэ столькі ж там жа ў складзе суфле? што ад яе застанецца? такую капусту (ды і бадай любую, акром зноў жа чырвонай)) дастаткова заліць баўтушкай з яек і малака (ці тыпу таго) і праз утрая меншы час атрымаць цудоўную запеканку.. і не парыць ні сябе, ні іншых.. ці вашая так званая гаспадыня проста любіць гэты падман сябе, а галоўнае іншых, што яна так шмат часу праводзіць на кухні? (калі гэта можна зрабіць у некалькі разоў шпарчэй і больш карысна для здароўя?) і гэта такая афігенная праца.. ну што ж - у кожнага свае задачы) п.с. а што - кедровыя арэшкі з зялёнай цыбуляй - гэта смачна? як па-мойму, гэта і не надта прыгожа

5
Жвір / Ответить 19.01.2019 / 16:48

Не.

0
хамса / Ответить 19.01.2019 / 20:48

не-е-е.. ну-ў-у (хамса раптам пачынае гаварыць па-эстонску) вы перачытайце гэты абзац: 'Пачынаем патроху дадаваць малако (лепей яго падагрэць, так соус атрымаецца больш аднародным), пастаянна памешваем. Калі мы дадалі ўсё малако, не спыняемся перамешваць — варым да гушчыні. Здымаем з агню. Дадаём цёрты сыр, гарчыцу, соль і перац. Яйкі ўзбіваем у іншай місцы і тонкім струменьчыкам пачынаем дадаваць да соусу, пастаянна мяшаем.' навошта гэта ўсё!? навошта столькі лішніх дзеянняў? і страты часу.. гаспадыне што - сапраўды больш рабіць няма чаго? хаця.. кожны медытуе па-свойму.. і бавіць час.. і хто бы гаварыў бы.. (гэта я пра сябе.. якая таксама тут нешта перацірае і пастаянна ўсім мяшае)).. дык гэта гаспадыня хоць атрымлівае падзяку за сваё пераціранне і мяшанне - ад мужа і ад рэдакцыі.. а я што? адны дызлайкі, пляўкі ды нянавісць.. ай.. ды што там казаць (

2
каментаваць

Націсканьне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні

СПЕЦПРОЕКТ2 материала Шура-бура