Праект газеты
Дома Запечаныя перцы: для канапэ, і на гарнір, і самастойная закуска7

Самая смачная гародніна з’яўляецца пры канцы жніўня і ў пачатку верасня. Духмяныя дачныя памідоры, хрусткія агуркі і, канечне ж, вялікі выбар перцаў. Я асабіста гатовая есці іх хоць кожны дзень, бо варыянтаў прыгатавання проста безліч (перцы фаршыраваныя, рагу, леча, гуляш ды і проста свежыя ў салату). Але ж мой улюбёны варыянт — гэта запечаныя перцы. Іх можна выкарыстоўваць і для канапэ са свежым багетам, дадаваць у салату ці есці проста так. Духмяныя перцы, прамочаныя заліўкай, нікога не пакінуць абыякавым. Смачна есці!

Нам спатрэбіцца:

  • 4—5 перцаў;
  • 100 мл аліўкавага алею;
  • 3 зубчыкі часнаку;
  • 1 ст. л. бальзамічнага воцату;
  • галінка базіліку;
  • соль, перац.

Перцы мыем і выкладваем на бляху. Духоўку грэем да 200 градусаў (можна яшчэ ў дадатак падключыць рэжым грылю). Запякаем прыкладна 30 хвілін. Раю пераварочваць перцы, каб працэс адбываўся раўнамерна. Калі перцы стануць мяккімі, дастаём з духоўкі і перакладваем ці ў міску з накрыўкай, ці заварочваем у фальгу: гэта дапаможа перцам прапарыцца і дазволіць зняць скурку з меншымі высілкамі. Даём ім пастаяць хвілін 10—15.

У гэты час робім заліўку. Дробна наразаем часнок, змешваем яго з воцатам, алеем, базілікам. Солім, перчым.

Перцы ачышчаем ад скуркі і насення, перакладаем у слоік. Сок ад перцаў захоўваем і таксама дадаём да заліўкі. Заліваем перцы, каб заліўка пакрывала іх цалкам (калі трэба, дадаём больш алею).

Пажадана даць перцам настаяцца некалькі гадзін перад ужываннем. Гатовую страву можна захоўваць у лядоўні некалькі дзён, але я упэўненая, што яна знікне са стала імгненна.

Вольга Чарнова, фота аўтаркі

Каментары
0 / Адказаць 15.09.2018 / 10:32

На фота ляжаць галінкі ісопа, а ў рэцэпце пра яго нічога не сказана. Чаму?

1
хамса ў та-маці з бляшанкай 'Dinamit Red' крые бляхай чыйсьці лысы дах / Адказаць 15.09.2018 / 10:40

'Перцы мыем і выкладваем на бляху' бляха-муха, а хто ўчора і сёння дынаміць мае пра бляху каментары?

0
Даша / Адказаць 15.09.2018 / 12:58

Гэта такімі бутэрбродамі кармілі прэзідэнта Францыі?

2
каментаваць

Націсканьне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні

СПЕЦПРАЕКТ2 матэрыяла Шура-бура