Праект газеты
Тонус У Мінску правераць якасць харчавання офісных работнікаў1

У Мінску пройдзе маштабная ініцыятыва па павышэнні якасці харчавання не дома «Цудоўна перакусіць з Exponenta». На першым этапе дактары-дыетолагі наведаюць офісы буйных кампаній і правераць, наколькі карысныя ссабойкі і абеды офісных работнікаў. Сацыяльны праект рэалізуе вытворца абагачаных бялком напояў Exponenta.

Незвычайная ініцыятыва пройдзе з 20 па 30 сакавіка. Спецыялісты пабываюць у офісах вядомых сталічных кампаній. Кожны ахвотны зможа бясплатна пракансультавацца ў дыетолага, прайсці біяімпедансны аналіз і сфармаваць рацыён харчавання, зыходзячы з індывідуальных асаблівасцяў арганізма. Дыетолаг таксама праверыць ссабойкі супрацоўнікаў, у тым ліку наколькі яны каларыйныя і збалансаваныя па суадносінах бялкоў, тлушчаў і вугляводаў. Таксама пройдзе круглы стол па асновах здаровага харчавання ў фармаце «пытанне-адказ».

«Рэвізія» офісных ссабоек закране кампаніі з розных галін. Гэта дазволіць сабраць дадзеныя аб якасці офіснага харчавання і вывучыць асноўныя праблемы. Акрамя ссабоек, спецыялісты правераць якасць абедзенных комплексаў — у тых выпадках, калі ў офісах дзейнічаюць уласныя сталовыя або практыкуецца дастаўка ежы. Пасля будуць падрыхтаваны рэкамендацыі і лайфхакі па павышэнні якасці офіснага харчавання.

Цяжкасці з якасным харчаваннем па-за домам адчуваюць больш за палову беларусаў. «Усё больш людзей сілкуюцца ўсухамятку або перабіваюцца фастфудам і тым самым руйнуюць свой рацыён, што рана ці позна можа прывесці да пагаршэння здароўя. Прычым шмат хто гатовы змяніць свой падыход, але не ведае, як гэта магчыма ва ўмовах офіснага ладу жыцця і пастаяннага цэйтноту. Дадзены праект якраз і закліканы выявіць праблемы, паказаць, як можна правільна харчавацца і якімі могуць быць здаровыя перакусы», — адзначылі прадстаўнікі Exponenta.

Сярод наступстваў няправільнага харчавання — схільнасць да атлусцення, рызыка сардэчна-сасудзiстых захворванняў і зніжэнне імунітэту. Паводле ацэнак спецыялістаў, колькасць тых, хто пакутуе ад лішняй вагі, у Беларусі няўхільна расце.

«Праблема атлусцення сапраўды існуе, і шмат у чым яна выкліканая памылкамі ў рацыёне харчавання чалавека. Менавіта на працы адбываецца асноўны прыём ежы — абед, які нярэдка адсутнічае — замест яго аддаецца перавага бясконцым перакусам на працягу працоўнага дня, прычым далёка не заўсёды здаровай ежай. У выніку паступова павялічваецца каларыйнасць рацыёну харчавання звыш неабходных для арганізма патрэбаў, што і прыводзіць да залішняй масы цела і атлусцення, — патлумачыла лекар-дыетолаг, кандыдат медыцынскіх навук Надзея Рабава. — У цэлым, беларусы ўжываюць з ежай вялікую колькасць тлушчаў і простых вугляводаў, але пры гэтым зніжаюць спажыванне бялку, які жыццёва неабходны арганізму. Яго можна папоўніць з дапамогай нятлустага мяса, птушкі, рыбы, морапрадуктаў і малочных прадуктаў, у тым ліку на аснове сыроваткі, такіх як Exponenta Active».

Збалансаванае харчаванне — гэта суадносіны бялкоў, тлушчаў і вугляводаў у прапорцыі 1:1:4. «Але рэальнасць такая, што беларусы звычайна на 4,1 вуглявода атрымліваюць ад 0,1 да 0,5 бялку. Тэндэнцыя да тлустай і вугляроднай ежы ўзмацняецца, і гэта асабліва актуальна для офісных работнікаў. ЗОЖ-напоі Exponenta якраз і закліканы гэта выправіць, так як багатыя на сыроватачныя бялкі, а менавіта яны змяшчаюць большасць незаменных амінакіслот», — дадаў галоўны тэхнолаг кампаніі-вытворцы Міхаіл Глушакоў.

Карысныя ўласцівасці бялковых прадуктаў пры зніжэнні лішняй вагі і прафілактыкі хвароб сасудаў і сэрца даказаў Інстытут фізіялогіі НАН Беларусі. Перадклінічнае даследаванне паказала, што напоі Exponenta нарошчваюць цягліцавую тканку без назапашвання падскурна-тлушчавай абалонкі і зніжаюць узровень халестэрыну ў крыві.

Каментары
Кити / Адказаць 20.03.2018 / 10:52

Офисная работа - сама по себе угроза здоровью. Лучше пробивайте сокращение рабочего дня хотя бы до шести часов. Все равно большинство офисных работников не знают, чем себя занять, чтобы восьмичасовой рабочий день отсидеть. Некоторые даже не в соц сетях сидят, а пасьянс косынку раскладывают.

0
каментаваць

Націсканьне кнопкі «Дадаць каментар» азначае згоду з рэкамендацыямі па абмеркаванні

СПЕЦПРАЕКТ2 матэрыяла Шура-бура