Праект партала
Дома
04.11.2017 / 09:07
Сняданак, дзеля якога хочацца прачнуцца: бліны з сырам і зелянінай

Бліны, як і аладкі — яшчэ адна «доўгая песня». Але калі зранку ёсць трохі больш часу, можна парадаваць сябе румянымі блінцамі. 

Сырнай начынкай, напэўна, нікога не здзівіш, таму мы пойдзем іншым шляхам і зробім бліны «з прыпёкам»: дададзім сыр і зеляніну адразу ў цеста. У прынцыпе, нішто не замінае і ў гэтыя бліны якую заўгодна, нават салодкую, начынку завярнуць — атрымаецца цікавае спалучэнне смакаў і тэкстур. Мне да галавы адразу прыходзіць найлепшая сяброўка сыру — шынка, а што б прапанавалі вы?

Вам спатрэбіцца:

  • 300 г мукі
  • 200 мл малака
  • 200 мл кіпню
  • 2 яйкі
  • па 1 ч.л. солі, цукру і соды
  • 3 ст.л. алею 
  • 100-150 г жоўтага сыру (найлепей з яркім, выразным смакам)
  • зеляніна (кроп, пятрушка, кінза) на смак

Як гатаваць:

1. Узбіць яйкі з цукрам і соллю, дадаць малако, яшчэ крыху ўзбіць.

2. Усыпаць прасеяную муку з содай, добра перамяшаць.

3. Працягваючы інтэнсіўна перамешваць, уліць кіпень, потым дадаць алей. 

4. Умяшаць нацерты на буйной тарцы сыр і зеляніну. Даць цесту «адпачыць» хвілін 15-20.

5. Пячы тонкія бліны на добра гарачай патэльні, змазанай невялікай колькасцю алею, з абодвух бакоў. Гатовыя бліны можна дадаткова змазваць маслам. 

Гатуйце таксама:

Юлія Міцкевіч

СПЕЦПРАЕКТ2 матэрыяла Шура-бура