Як прыгатаваць класічны яблычны штрудзель РЭЦЭПТ

Калі ў вас ці вашых сваякоў і знаёмых ёсць лецішча, то з упэўненасцю магу сказаць, што недзе ў хаце вас ужо чакае скрыня з яблыкамі. І кожны дзень вы задаяцеся пытаннем, што ж яшчэ можна з імі зрабіць (есці проста так надакучыла, шарлоткі таксама не лезуць). Але не здавайцеся! З іх можна зрабіць вялікую колькасць іншай выпечкі.

29.09.2018 / 09:31

І сёння мы пазнаёмімся з вамі з класічным яблычным штрудзелем.

З нямецкай мовы штрудзель можна перакласці як віхор, і гэтая назва добра адлюстроўвае сутнасць стравы — тонкае цеста, шмат разоў закручанае з начыннем. Страва мае аўстрыйскае паходжанне, найстарэйшы рэцэпт датуецца 1696 годам. Ёсць меркаванне, што аўстрыйскія кандытары натхняліся такімі ўсходнімі слодычамі, як пахлава, дзе галоўную ролю таксама адыгрывае вельмі тонкае цеста.

Для цеста:

Масла растапліваем. Змешваем усе інгрэдыенты і замешваем гладкае тугое цеста. Заварочваем у плёнку і пакідаем у халадзільніку мінімум на 2—3 гадзіны (лепш за ўсё на ноч). Гэтая працэдура дасць цесту дадатковую эластычнасць.

Для начынкі:

Для абмазкі:

Разынкі добра памыць і заліць ромам ці каньяком на некалькі гадзін. Яблыкі абіраем, наразаем тонкімі скрылёчкамі. Міндаль дробна наразаем (калі ёсць магчымасць, лепей узяць міндальныя пялёсткі).

На патэльні растапліваем масла, дадаём сухары і трохі падсушваем. Дадаём яблыкі, міндаль, цукар і цынамон і абсмажваем начынку 3—4 хвілінкі. Дадаём разынкі з ромам.

Для раскаткі цеста падрыхтуйце рушнік без ворсу. Цеста дастаём з халадзільніка і спачатку расцягваем яго тыльным бокам далоні, дакладней касцяшкамі пальцаў. Робім усё акуратна, каб не парваць цеста. Пасыпаем ручнік мукой і перакладаем на яго цеста, спрабуем яшчэ раскатаць яго. На тонкае цеста выкладаем начынку. Заварочваем бакі і робім рулет.

Перакладаем штрудзель на бляху, якую загадзя змазваем маслам. Сам штрудзель таксама змазваем маслам і накрываем фольгай. Ставім у духоўку, разагрэтую да 175 градусаў. Праз 20 хвілін здымаем фольгу, абмазваем штрудзель вяршкамі і пакідаем у духоўцы яшчэ на 20 хвілін. Па жаданні можна абсыпаць цукровай пудрай і есці з шарыкам ванільнага марозіва. Смачна есці!

Вольга Чарнова, фота аўтаркі